Serie

Skribent

MovieZine

12 november 2020 | 11:25

Inspelningen av "Folk med ångest" är igång

Netflix presenterar rollistan i Felix Herngrens nya komediserie.
I oktober 2019 meddelades att "Folk med ångest", romanen av den bästsäljande författaren Fredrik Backman ("Björnstad"), blir svensk Netflix-serie. Serien produceras av FLX, produktionsbolaget bakom "Störst av allt" och nyligen släppta "Kärlek & Anarki".

Inspelningen har precis startat och idag meddelar Netflix rollbesättningen.

Alfred Svensson ("Leif & Billy") spelar huvudrollen som Jack och hans pappa, Jim, spelas av Dan Ekborg. I övriga roller syns bland andra Leif Andrée, Sascha Zacharias, Carla Sehn, Petrina Solange, Marika Lagercrantz, Anna Granath, Per Andersson, Sofia Ledarp, Shima Niavarani, Lottie Ejebrant och Vera Herngren.

"Folk med ångest" beskrivs som en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama under en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en höggravid kvinna, en självmordsbenägen mångmiljonär och en kanin. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den…tom.

I en serie dysfunktionella vittnesförhör får vi efteråt höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och: Vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?
 
Felix Herngren ("Solsidan") står för regi. "Folk med ångest" får streamingpremiär på Netflix under 2021.
| 12 november 2020 11:25 |