Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 juni 2021 | 09:00

Inspelningen av "Black Panther: Wakanda Forever" har startat

"Vi kommer göra Chadwick Boseman stolt", säger producenten Kevin Feige.
Arbetet med "Black Panther"-uppföljaren är officiellt igång. Igår inleddes produktionen på Pinewood Studios i Atlanta med Ryan Coogler tillbaka i registolen, skriver Variety.

Den stora frågan är förstås hur "Black Panther: Wakanda Forever" ska ta vidare historien utan huvudpersonen, kung T'Challa aka superhjälten Black Panther, efter Chadwick Bosemans bortgång förra året. Handlingen hålls än så länge hemlig men producent Kevin Feige lovar en respektfull fortsättning:

- Det är såklart emotionellt utan Chad. Men alla ser också mycket fram emot att ta med publiken och fansen tillbaka till Wakanda. Vi kommer göra det på ett sätt som gör Chad stolt, säger Feige.

Det är inte heller klart vilka skådespelare som medverkar. Men en säker gissning är att Danai Gurira, Letitia Wright, Daniel Kaluuya, Winston Duke, Lupita Nyong’o och Angela Bassett får upprepa sina roller.

"Black Panther" från 2018 blev en av Marvel Studios största biosuccéer med 1.35 miljarder dollar i kassan, och en kulturellt viktig milstolpe. Den blev också den första superhjältefilmen någonsin att nomineras till en Oscar för Bästa film.

Uppföljaren "Black Panther: Wakanda Forever" kommer på bio i juli 2022.
| 30 juni 2021 09:00 |