Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

7 augusti 2023 | 18:00

Knack, knack! En ny skräckfilm tar över som årets mest inkomstbringande

Årets största skräckfilm är varken "M3GAN" eller "Scream 6". Nu tar "Insidious: The Red Door" över den blodiga tronen.
Den femte delen i en av senaste decenniets mest lukrativa skräckfilmsserier kryper långsamt upp i topp över årets mest inkomstbringande skräckfilmer.
 
Det är självklart “Insidious: The Red Door” som lyckats slå både “M3GAN” och “Scream 6” om att bli årets största skräcksuccé. Trots svaga recensioner (39% på Rotten Tomatoes, 2:a i betyg här på MovieZine) har publiken strömmat till biograferna för att ta del av familjen Lamberts sista (?) kamp mot sina demoner.
 
 
Serien drog igång 2010 i regi av James Wan med Leigh Whannell som manusförfattare, samma duo som gav oss ”Saw”. Men nu satsade man istället på mindre inälvor och mer spöken. Det visade sig gå hem hos publiken och första filmen drog in $100 miljoner på en budget av $1,5 miljoner.
 
Fyra uppföljare senare har “Insidious” cementerat sin plats som en av skräckvärldens populäraste filmserier. Det senaste kapitlet har i dagsläget hunnit dra in hela $183 miljoner i intäkter vilket är mer än både “M3GAN” ($180 miljoner) och “Scream 6” ($169 miljoner), skriver Screenrant.
 
 
“Insidious: The Red Door” marknadsfördes som sista filmen med familjen Lambert i fokus, men med tanke på senaste filmens framgång lär det inte bli det sista vi ser av serien. Om filmen nu lyckas hålla sig kvar i topp återstår att se med både “The Nun 2” och “Saw X” som tävlar om biopubliken i september – för att inte tala om “The Exorcist: Believer” som släpps senare i oktober.
 

Årets största skräckfilmer hittills är:

 
1. Insidious: The Red Door
2. M3GAN
3. Scream VI
4. Evil Dead Rise
5. The Pope’s Exorcist
 
Vad tycker du om “Insidious"-filmerna?
| 7 augusti 2023 18:00 |