Film

Skribent

Mats Karlsson

21 oktober 2012 | 22:01

Insiderns tips till Stockholms filmfestival 2012

#SFF12 - Festivalchefen Git Scheynius och programchefen George Ivanov rekommenderar.

Drygt 180 filmer kommer att visas på Stockholm Filmfestival i år och det gör det minst sagt klurigt att välja rätt. Vi har bett festivalchefen Git Scheynius och programchefen George Ivanov att lista sina favoriter inför festivalen.

Git Scheynius rekommenderar...

Beasts of the Southern Wild - "Jag har följt filmen väldigt länge. Det är så fint arbete bakom den här filmen och den är så spännande, för att man inte hur filmen ska sluta. Man tycker om de här karaktärerna hela tiden och det är ju en av filmens styrkor."

Holy Motors - "Jag är ju ett Carax-fan. Det är så mycket bilder, det är så fräckt. Där kan man verkligen säga att man inte vet hur det slutar och det gillar jag. Jag vill inte sitta där och veta hur slutet är, då kan jag lika gärna gå hem och läsa en bok."

Stories We Tell - "Sarah Polley har gjort en film om sin familj och familjehemligheter. Den tror man ska vara sann, men man vet inte om den är sann eller om det är en metadokumentär. Den är skickligt gjord som håller åskådaren i ett grepp,  som du såg en thriller hela tiden. Det är nyskapande och väldigt intelligent gjort.

George Ivanov gillar...

The Master - "Årets mest kompromisslösa film. Det är beundransvärt hur varje scen är perfekt. Skådespeleri och regi är på helspänn och det är maximal prestation i varenda bildruta. Den här får man helt enkelt inte missa."

Flight - "Lite av en comeback för Robert Zemeckis som gör live action igen. Denzel Washington är riktigt bra och gör en fantastisk roll här."

The Company You Keep - "Robert Redford imponerar både framför och bakom kameran.  Vi har Richard Jenkins, Susan Sarandon, Chris Cooper och Stanley Tucci, det är hur många som helst. Alla är fantastiska."

Följ MovieZines festivalbevakning på moviezine.se/sff.

Stockholms Filmfestival pågår mellan 7-18 november.

| 21 oktober 2012 22:01 |