Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 augusti 2014 | 12:00

Ingen Wes Craven-regi i MTV:s "Scream"-serie

Nya bud i Mellerud vad det gäller "Scream"-piloten som MTV har ruvat på i mer än ett år nu.

När MovieZine senast skrev om projektet, i april, hade vissa karaktärer andra namn, en annan person stod som manusförfattare och "Scream"-filmernas medskapare Wes Craven var aktuell för att regissera pilotavsnittet. 

Nå, det gäller inte längre. 

I går fick The Hollywood Reporter nys om vem som ska stå för regin och det är inte Craven. Istället ska en kanadensare vid namn Jamie Travis, vars största merit till dags dato varit att regissera avsnitt till MTV:s pseudo-lesbo-komedi "Faking It" (premiär i svenska MTV 7 september) sätta sig i regissörsstolen. 

Däremot är Craven en av de exekutiva producenterna.

Samtidigt kom också besked om vilka unga, tämligen okända skådespelare som kommer ses i de olika rollerna.  Willa Fitzgerald ("Royal Pains") är huvudnumret. Hon spelar Emma Duvall (i april hette rollfiguren Harper Duval), en klassisk skönhet som hamnar i innegänget på grund av sitt utseende, men som egentligen är både blyg och intellektuell. Hennes nya status gör att hon och hennes konstnärliga, filmintresserade barndomsbästis Audrey (Amy Forsyth, "Reign") glider isär. 

John Karna ("The Neighbors") spelar Audreys bästa vän Noah, ett datasnille med humor. Carlson Young ("Key and Peele") har fått rollen som "bubbliga, sexiga" innegängsdrottningen Brooke och nykomlingen Amadeus Serafini ska spela... nykomling, en mörk och mystisk figur som heter Kieran.

Jay Beattie och Dan Dworkin ("Criminal Minds", "Revenge") har skrivit piloten och Jill Blotevogel ("Harper's Island", "Ravenswood") är den potentiella seriens showrunner. I april stod hon som manusförfattare... 

Piloten, som är en timme lång startar med att ett YouTube-klipp blir viralt, vilket får oerhörda konsekvenser för Audrey. Klippet blir också den utlösande faktorn till ett mord som väcker dåliga minnen till liv i stan Audrey och hennes vänner bor i.

Det återstår ännu att se om piloten leder till en hel serie.

Ännu en film som blir TV-serie. Onödigt eller kul? Tyck till!

| 6 augusti 2014 12:00 |