Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

3 april 2014 | 12:01

Nya detaljer kring "Scream"-piloten

MTV har påbörjat castingen till TV-versionen av Kevin Williamsons kultslasher "Scream".

Att MTV jobbat på en pilot har varit känt i snart ett år - då MovieZine rapporterade om den tänkta TV-serien. Nu har TVLine fått nys om vilka som potentiellt kan bli de nya offren för den blodtörstige Ghostface.

Piloten, som är en timme lång och beskrivs som ett drama, snarare än skräckis, är skriven av Jill Blotevogel ("Ravenswood", "Harper’s Island", "Eureka") och startar med att ett YouTube-klipp blir viralt, vilket får oerhörda konsekvenser för tonårstjejen Audrey. Klippet blir också den utlösande faktorn till ett mord som väcker dåliga minnen till liv i stan Audrey bor i.

Huvudpersonerna kommer inkludera:

* Harper Duval: en 16-årig skönhet, som är lite för inåtvänd och intellektuell för att vara den populäraste tjejen, men har ändå blivit en del av den coola klicken. Hon har dåligt samvete för att hon glidit ifrån sin förra bästis Audrey, men finner tröst i sin "Gilmore Girl"-iga relation till sin mamma Maggie.

* Audrey Jesen: Hapers ex-bästis är dotter till en lutheransk präst och vet inte riktigt var hon står sexuellt. Hon beskrivs som en konstnärlig själ som drömmer om att bli filmregissör och har ett nära band till IT-snillet Noah.

* Noah Foster: Audreys närmaste vän är kreativ, briljant och med datakunskaper som skulle kunna göra honom till nästa Steve Jobs. Han är också en kul person med mycket humor ("som en ung John Cusack") vilket gör det lättare för honom att ta sig helskinnad genom high school-korridorerna. Noah är också som ett levande uppslagsverk när det kommer till böcker, filmer, TV och appar.

* Margaret "Maggie" Duval: Harpers mamma, som är i 40-årsåldern och stans rättsläkare, är en vuxen vetenskapsnörd som bagatelliserar hur snygg hon egentligen är. Hon försöker också väga upp det faktumet att Harpers pappa övergivit dem. Och, så klart, bär hon på en "mörk hemlighet från det förflutna".

Premiär i höst, om det blir något utav piloten.

| 3 april 2014 12:01 |