Film

Skribent

Tobias Andersson

7 januari 2023 | 20:01

”Ingen står långt ifrån sin inre 14-åring” – se cool video hur Sigourney Weaver blir tonåring igen

Ålder är bara en siffra, eller hur? Det påvisar i alla fall Sigourney Weaver då hon med dagens teknikunder fick chansen att omfamna sin inre tonåring i ”Avatar: The Way of Water”.
I Hollywood är gammal äldst, det bevisar Sigourney Weaver då hon med lite hjälp av James Cameron fick chansen att ge prov på att 73 är det nya 14. I videon nedan kan du se hur dagens avancerade motion capture-teknik förvandlar 73-åriga Sigourney till en 14-årig Na'vi-flicka.
 
– Jag kommer ihåg att jag åt lunch tillsammans med Jim (Cameron reds.anm.) och han började prata om att jag skulle passa bra i rollen som en 14-årig skogstjej då vi båda två vet hur omogen jag kan vara. Tack, svarade jag honom.
 
Sigourney Weaver tillägger:
 
– Jag tror ingen står långt ifrån sin inre 14-åring. Det är ett sådant starkt minne hur fantastiskt och hemskt livet kunde vara på samma gång.
 
I första ”Avatar” såg vi Sigourney Weaver i rollen som Dr. Grace Augustine som inte klarade sig helskinnad innan eftertexterna rullade. Nu i uppföljaren axlar hon istället rollen som Kiri, en karaktär från Na'vi-folket som är adoptivbarn till Jake Sully (Sam Worthington) och Neytiri (Zoe Saldana). 
 
Kolla in nedan hur hon genom häftig capture-teknik förvandlades till 14-åriga Kiri.
 
| 7 januari 2023 20:01 |