Spel

Skribent

David Grundström

11 september 2017 | 15:50

Ingen brist på Nintendos SNES Classic Mini

Nintendo of Americas president Reggie Fils-Aime har sagt att de inte vill upprepa den lilla produktionen av NES Classic Mini förra året. Därför tillverkas nu fler nostalgikonsoler.
Förra året släppte Nintendo en NES Classic Mini. En miniatyrversion av deras populära konsol Nintendo Entertainment System, även känd som NES eller Nintendo 8-bitar. Den innehöll 30 klassiska spel och HDMI-kabel som lät dig återuppleva spelen från din barndom.
 
Men de uppfattade inte hur populär konsolen skulle bli. Den lilla skara konsoler som tillverkades såldes snabbt slut, och gick bara dagar efter sitt släpp att hitta för sjuka priser på auktionssidor såsom Ebay och Tradera.
 
Detta är inte någonting som Nintendo vill upprepa med uppföljaren Nintendo SNES Classic Mini enligt dess amerikanska områdeschef Reggie Fils-Aime. I en intervju med the Financial Times säger han att tillgången av den lilla konsolen ska vara tillräcklig, så ingen behöver spendera mer än standardpriset - som idag ligger på 79,99 amerikanska dollar. De har därför ökat tillverkningen "dramatiskt".
 
Det svenska priset ser just nu ut att bli nästan dubbelt så mycket, cirka 1500kr, vilket beror dels på svenska kemikalieskatten samt det inköpspris återförsäljarna måste betala. Men vi håller självfallet tummarna för att priset blir så nära det amerikanska som möjligt.
 
SNES Classic Mini släpps den 29:e september. Men hur bra koll har du på dess spelutbud?
| 11 september 2017 15:50 |