Film

Skribent

MovieZine

25 maj 2017 | 20:00

Inga killar tillåtna på ”Wonder Woman”-visning

En biograf i Texas håller i en filmkväll bara för kvinnor. Och gissa om kränkta män hört av sig.
DC:s superhjälte Wonder Woman har varit en förebild för världens kvinnor i över 75 år. Karaktären Diana kommer från paradisön Themyscira, där tuffa brudar reder sig själva utan några snubbar i sikte. Nästa vecka syns hon för första gången i en egen storfilm, spelad av Gal Gadot.

Alamo Drafthouse i Austin, Texas, vill hylla karaktärens ursprung genom en filmvisning dit bara tjejer är välkomna. Biografen skriver på sin sajt:

”Tyvärr, gentlemän, men vi omfamnar vår girl power och säger ”Inga män tillåtna” för en specialkväll. När vi säger ”Endast kvinnor (och folk som identifierar sig som kvinnor)” så menar vi det. Alla som jobbar med den här visningen, från personal till maskinist, kommer vara kvinnor.”

Men eftersom vi lever i internet-åldern, har ett gäng män förstås känt behovet att vädra sin besvikelse i sociala medier. Flavorwire har samlat några av kommentarerna från Facebook (inklusive Alamos vassa svar).
 
 
Den uppmärksammade filmkvällen är redan utsåld, och nu planerar man att sätta in fler visningar av ”Wonder Woman” bara för kvinnor.
 
Filmen får biopremiär 2 juni, och vad vi vet är killar och män välkomna på de allra flesta svenska biografer.
| 25 maj 2017 20:00 |