Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 juli 2015 | 10:00

Inga fler Bondfilmer för Sam Mendes

Intressanta uppdateringar om ”Spectre” direkt från regissören.
I höst ska vi få se hur Sam Mendes följer upp ”Skyfall”, en av tidernas bästa Bondfilmer, med "Spectre". I en intervju med BBC berättar han bland annat om nya filmens storslagna skala:

- Det är en större film än ”Skyfall” och det känns. Vi spelade in på fler platser: Mexico City, Tanger, norra Sahara, Rom, Alperna och i London. Det har varit ett enormt åtagande.

Med ”Spectre” har filmskaparen nu spenderat fem års tid i agent 007:s värld. Vi har hört det förut, men för säkerhets skull upprepar Sam Mendes det igen: han känner sig färdig där.

- Jag tror inte att jag kan göra det igen. Att göra Bondfilm är mer en livsstil än ett jobb. Allt annat måste läggas åt sidan, säger han.

- Jag vet att jag tackade nej till den senaste, och sedan gjorde jag den ändå och blev korsfäst av alla mina vänner. Men det här blir troligen det sista.

Sam Mendes berättar också att titelsången är inspelad och klar. Inom kort lär vi få veta vem artisten är.


I ”Spectre” får Bond ett kryptiskt meddelande från det förflutna, vilket leder honom till en ljusskygg och ond organisation.

Förutom Daniel Craig som 007 återvänder Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Moneypenny) och Ralph Fiennes (M) i rollistan. Dessutom ser vi Christoph Waltz, Monica Bellucci, Dave Bautista och Léa Seydoux.

”Spectre” får sin världspremiär i Storbritannien den 26 oktober och kommer till Sverige 6 november. 
| 20 juli 2015 10:00 |