Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 januari 2016 | 15:00

Inga fler aliens för Noomi Rapace

Ridley Scott bekräftar: Uppföljaren till "Prometheus" får nya skådespelare.
Vi kan sluta undra: Noomi Rapace kommer inte tillbaka i ”Alien: Covenant”.

Som den enda människan som överlevde första filmen, förmodades Noomi Rapace återkomma i uppföljaren till ”Prometheus”. Men Ridley Scott har andra planer, där den svenska skådespelerskan inte platsar.

- Vi söker fortfarande efter huvudrollerna, säger regissören till Yahoo! och bekräftar att Noomi Rapace inte är en av dem.

Det har tidigare sagts att ”Alien: Covenant” utspelar sig tio år efter ”Prometheus” och följer en ny grupp rymdresenärer. Katherine Waterston (”Inherent Vice”) har en av huvudrollerna, och Michael Fassbender återvänder som androiden David.

78-årige Scott fick i höstas sin karriärs största biosuccé med en något lättsammare rymdfilm, ”The Martian” med Matt Damon. Han är kaxigt självsäker på att även hans nästa ”Alien”-prequel kommer välta biljettkassorna.

- Jag har alltid varit pålitlig. Man vill se storslagna filmer och historier för att få folk att gå på bio. Det är upp till oss att höja ribban, det är tricket, och det har jag alltid gjort. Det är som hjärnkirurgi. Ett fåtal av oss klarar av det.

"Alien: Covenant" får biopremiär sommaren 2017.
| 30 januari 2016 15:00 |