Film

Skribent

Thomas Linnaeus

26 november 2022 | 13:00

Producenten vet varför “Indiana Jones och Kristalldödskallens rike” sågades

Kathleen Kennedy, vd för Lucasfilm och producent för både “Star Wars” och “Indiana Jones” har i en ny intervju uttalat sig om varför “Indiana Jones 4” sågades.
Inom kort ryktas det om att vi äntligen kommer få första trailern på kommande “Indiana Jones 5” och inför det har Disney vevat igång marknadsföringen av filmen. Bolaget bakom serien och “Star Wars”, Lucasfilm, har öppnat upp om varför förra filmen, “Indiana Jones och kristalldödskallens rike” sågades.
 
I en ny intervju med Empire säger VD:n Kathleen Kennedy det inte går att specificera vad som gick fel, förutom att berättelsen var svag:
 
- Tanken är aldrig något annat än att man vill göra en fantastisk film. Ibland träffar du rätt, och ibland inte. När det gäller “Indy 4” tror jag inte att det finns någon specifikt dålig sak som vi insett i efterhand, förutom att vi kanske inte hade en så stark story som vi ville.
 
 
“Indiana Jones och kristalldödskallens rike” släpptes på bio under 2008, och kritiserades för mer än bara sin berättelse. Att byta ut religiösa föremål mot science fiction och aliens kändes inte så speciellt Indiana Jones-igt, Shia LaBeoufs rolltolkning som sidekicken Mutt Williams - var tanken att han skulle ta över rollen som Indy? Och sist men inte minst: 3D-effekterna. Scenen med LaBeouf när svingar sig igenom en djungel med apor kommer jag aldrig glömma.
 
“Indian Jones 5” går upp på bio under nästa sommar.
| 26 november 2022 13:00 |