Film

Skribent

Thomas Linnaeus

15 december 2023 | 09:00

“Indiana Jones 5” blev en av årets största biofloppar - nu finns den att se på Disney+

Är du en av många som svek arkeologen Indiana Jones i somras, så finns nu “Dial of Destiny” att se på Disney+.
Ett av årets största biomysterium var att “Indiana Jones and the Dial of Destiny” blev en rejäl flopp för Disney. Efter en astronomisk budget kan vi konstatera att den femte filmen om den piskande arkeologen är ett av filmbolagets största ekonomiska snedsteg någonsin.
 
Premiären var i juni och idag släpps äntligen “Indiana Jones and the Dial of Destiny” för att se på Disney+. Är du en av många som missade att se Harrison Fords avsked till karaktären han spelat sedan 1981, så är det kanske läge att se “Dial of Destiny” till fredagsmyset ikväll.
 
 
I detta äventyr måste Indiana Jones jaga nazistskurken Voller tillsammans med sin guddotter Helena. Mads Mikkelsen spelar skurk (som vanligt) vilket han är mästare på. Men vad som sticker ut med denna film är att Steven Spielberg ersatts av James Mangold på registolen.
 
“Dial of Destiny” spåddes att bli en av sommarens största biosuccéer. Istället vallfärdade publiken till “Barbie” och “Oppenheimer” som gjorde lysande ifrån sig. Budgeten låg på cirka 300 miljoner dollar (utan marknadsföring inräknad) och filmen drog in 384 miljoner dollar.
 
Vad var det som gick fel för “Indiana Jones and the Dial of Destiny”?
| 15 december 2023 09:00 |