Film

Skribent

MovieZine

7 mars 2024 | 04:00

Inatt på tv: Sci-fi-klassikern från 1990 är en av Arnold Schwarzeneggers populäraste filmer

Fantastisk underhållning för alla sci-fi-älskare!
Arnold Schwarzenegger, marsmänniskor, och vapen. Vad kan gå fel? 1990 års rafflande, dystopiska sci-fi ”Total Recall” visas på tv ikväll.
 
Kultfilmen utspelar sig år 2084 och följer en man som förföljs av sin återkommande dröm om att resa till planeten Mars. Han köper bokstavligen en drömresa från företaget Rekall Inc. som säljer implanterade minnen.
 
Paul Verhoeven ("Robocop") har regisserat efter Philip K. Dicks novell "We Can Remenber It for You Wholesale". Resultatet blev en av 1990 års mest framgångsrika biofilmer och en stor favorit hos många Schwarzenegger-fans.
 
"En rafflande resa till framtiden som håller än. Mycket tack vare Schwarzenegger, som här visar att han är en sann mästare på att dra oneliners (...) Det är med mycket hjärta som han framför rollen som den förvirrade Douglas Quaid, och man märker att han haft kul under inspelningarna av filmen" skriver MovieZines recensent.
 
Samtidigt är det här en smart actionfilm som snabbt börjar leka med våra hjärnor. "Som publik kan man aldrig vara säker på om det man ser är verklighet eller minnet som Douglas köpte. Allt händer trots allt precis som de på Rekall sa att det skulle hända." 
 
Vad är på riktigt och inte? Avgör själv.
 
Här kan du se "Total Recall":

• Inatt 00:00 på TV12
• Streama hos Cineasterna
• Hyr på SF Anytime
 
| 7 mars 2024 04:00 |