Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

10 februari 2024 | 05:00

Inatt på tv: Christopher Nolans stjärnspäckade thriller från 2006 lurar även den skarpaste

2006 var ett stort år för trollkarlar på film (trots att Harry Potter lös med sin frånvaro).
"The Prestige", "Illusionisten" och "Scoop" släpptes under loppet av samma år och alla har magiker som huvudrollsinnehavare. "Scoop" hamnade lite i skuggan av "The Prestige" och "Illusionisten" som båda hittade respektive publik där det flitigt debatterades om vilken som faktiskt är den vassaste filmen.
 
"The Prestige" är överraskande nog regisserad av Christopher Nolan ("Interstellar") och mindre överraskande är kanske att Christian Bale har en roll, tillsammans med Hugh Jackman, Michael Caine och Scarlett Johansson. Efter en fruktansvärd olycka blir två trollkarlar (Jackman och Bale) fiender i 1890-talets London. Dem börjar ta till mer och mer extrema metoder för att överglänsa varandra och skapa den den "perfekta" illusionen. Gissa om det kommer sluta bra? 
 
 
Filmen fick "bara" en trea av MovieZine och Jakob Åsell skriver i sin recension att "skådespeleriet i övrigt är inget att hänga i julgranen, visst är det stjärnspäckat och visst behärskar Bale och Jackman sina yrken. Men i en film där den stora illusionen överskuggar allt annat får skickliga skådisar som Michael Caine och Scarlett Johansson agera utfyllnad och nöja sig med att ha fått äran att jobba med den magiske Chris."
Däremot har "The Prestige" 8,5 på IMDb och innehar plats #42 över hemsidans 250 bästa filmer. Ikväll visas filmen på tv. 
 
Här kan du se "The Prestige":
 
• Inatt 00:35 på Kanal 9
• Streama på Viaplay eller Tele2 Play 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller iTunes 
 
 
Vad tycker du om "The Prestige"? Kommentera nedan. 
| 10 februari 2024 05:00 |