Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 mars 2024 | 14:00

Imponerande rollista i kommande Stephen King-skräckisen ”The Monkey”

Förväntningarna är höga på den kommande rysaren som dessutom regisseras av etablerade skräckregissören Oz Perkins.
Stephen King fortsätter att dominera skräckmarknaden med en rad kommande filmatiseringar. Fjolårets "The Boogeyman" blev en stor framgång och vi har länge ivrigt väntat på nya ”Salem’s Lot” som kommer senare i år.
 
Nu kan vi se fram emot ännu en skräckfilm baserad på Kings verk då ”The Monkey” filmade färdigt häromveckan, skriver Deadline. Filmen bygger på King-novellen "Den förskräckliga apan" från 1980 och är regisserad och skriven av Oz Perkins.
 
Handlingen kretsar kring två tvillingbröder som hittar sin pappas gamla leksaksapa på vinden varpå flera människor börjar dö på brutala sätt. Bröderna gör sig av med apan och försöker gå vidare i livet. De tappar kontakten men när nya, mystiska dödsfall sker måste de återförenas och förgöra apan för gott.
 
Det är en imponerande ensemble som medverkar i filmen. Theo James (”White Lotus”) spelar bröderna och i andra roller ser vi Tatiana Maslany (”She–Hulk: Attorney at Law”), Elijah Wood, Christian Convery (”Sweet Tooth”), Colin O’Brien (”Wonka”), Rohan Campbell (”Halloween Ends”) och Sarah Levy (”Schitt’s Creek”).
 
Perkins har etablerat sig som skräckregissör med titlar som ”The Blackcoat's Daughter”, ”I Am the Pretty Thing That Lives in the House” och kommande ”Longlegs” med Nicolas Cage. Han har dessutom medverkat som skådespelare i bland annat ”Nope” och är son till ”Psycho”-stjärnan Anthony Perkins.
 
Ett annat betryggande namn är producenten James Wan, som varit med och skapat några av genrens största franchises, inklusive ”Saw”, ”Insidious” och ”The Conjuring”. Med så mycket spännande talang är det omöjligt att inte få upp förhoppningar. Än så länge är inget premiärdatum satt.
 
Får du lust att se ”The Monkey”?
| 29 mars 2024 14:00 |