Film

Skribent

Thomas Linnaeus

20 juni 2022 | 06:00

Roland Emmerichs katastroffilm “Moonfall” släpps nu på VOD

Se den på egen risk: idag blir Roland Emmerichs senaste (och mycket sågade) katastroffilm tillgänglig att köpa online.
I “Moonfall” får vi följa Halle Berry (“Catwoman”) och Patrick Wilson (“The Conjuring”-serien) som två astronauter, medan John Bradley (“Game of Thrones”) spelar en konspirationsteoretiker som letar efter sanningen om Månen efter att den plötsligt lämnat sin omloppsbana.
 
Filmen har det härliga betyget 37/100 på Rotten Tomatoes, och recensenten Erik Childress från eFilmCritic.com skriver bland annat: “Möjligen det dummaste som någonsin skapats av människor och det säger en hel del med tanke på Roland Emmerichs CV”.
 
Medan Mattie Lucas från From the Front Row skriver: “Filmen är sällan logisk men det är den typen av stor, korkad blockbuster som är helt självmedveten om sin egen löjlighet och omfamnar sin inre fånighet”.
 
“Moonfall” verkar vara en vattendelare, och här på Moviezine gav vi filmen 2 av 5. Recensenten Emil Pettersson skriver själv att "Moonfall" är ett actionspäckat sci-fi-äventyr fullt av klichéer och lökiga repliker. Ändå är det svårt att sluta titta”.
 
Gissningsvis är det kanske Emmerichs sämsta film, men det är fortfarande en katastroffilm precis som regissörens tidigare verk. Om det är katastrofalt för att det är mycket förödelse i filmen, eller för att den helt enkelt är kass, får var och en avgöra.
 
"Moonfall" finns att köpa digitalt på bland annat SF Anytime, Blockbuster och iTunes.
| 20 juni 2022 06:00 |