Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 januari 2024 | 06:00

Ikväll på tv: Beatles får nytt liv i 2019 års bästa romantiska komedi

Vad skulle du göra om ingen annan människa plötsligt ville kännas vid ditt favoritband? "Yesterday" ger ett varmt och underhållande svar på den frågan.
Danny Boyle ("28 dagar senare", "Slumdog Millionaire") strålade samman med Richard Curtis ("Fyra bröllop och en begravning", "Love Actully") i en romantisk komedi med ett finurligt och lite annorlunda upplägg. och som definitivt är värt en chans om du missad den första gången. 
 
Jack (Himes Patel, "Tenet") spelar här en hårt kämpande artist och låtskrivare som har beslutat sig för att ge upp sin musikaliska karriär, när han blir påkörd av en buss. Efter uppvaknandet upptäcker han att ingen människa förutom honom längre känner till The Beatles. Det är som om de aldrig har funnits! Så Jack ser sitt livs chans att slå igenom och börjar framför sångerna som sina egna.
 
"Yesterday" fick ett något blandat mottagande, men vår recensent Annika Andersson utnämnde filmen till det årets bästa romcom och menade att det är "en klassisk romcom som bjuder på många skratt och fantastisk musik. De gamla Beatles-hitsen får nytt liv via Himesh Patel, vars röst är ljuv som en smekning. Helheten blir till en trivsam filmupplevelse för hela familjen."
 
Här kan du se "Yesterday": 
 
• Ikväll 22:00 på Kanal 11
• Hyr eller köp på Viaplay, SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
| 14 januari 2024 06:00 |