Spel

Skribent

Robin Cocks

20 september 2019 | 07:30

Idag släpps nyversionen av det älskade "Zelda: Link's Awakening"

Äventyrsspelet "The Legend of Zelda: Link's Awakening" kom ut 1993 till Gameboy och blev snabbt en favorit hos fansen. Idag släpps den efterlängtade nyversionen av spelet till Nintendo Switch.
Tidigare i år avslöjade Nintendo att de skulle ge ut en nyversion av Gameboy-spelet "Zelda: Link's Awakening" till Nintendo Switch. Eftersom spelet är över 25 år gammalt så har man byggt upp spelet från grunden med ny grafik, bättre kontroll och nya spelmekaniska inslag. Om du inte har spelat originalet men är nyfiken på "Link's Awakening" så kan du här få lite snabb information om vad spelet handlar om.
 
"Link's Awakening" handlar om att den grönklädde pojken Link blir strandsatt på en ö vid namn Koholint Island. Där träffar han på personer och figurer som vi normalt sett inte brukar se i "Zelda"-spel. Link får reda på att det enda sättet för honom att lämna ön är genom att väcka den sovande vindfisken som sover uppe på ett högt berg. 
 
Jag älskade originalspelet till Gameboy och längtar efter att återvända till Koholint Island och få utforska ön på nytt. Jag är även nyfiken på de nya inslagen i spelet. Nintendo har lagt in ett nytt läge där du själv kan bygga ihop kluriga labyrinter som du eller dina vänner måste klara av för att komma åt värdefulla skatter. Du kan se spelet i rörelse via trailern här nedanför.
 
 
"The Legend of Zelda: Link's Awakening" släpps exklusivt till Nintendo Switch idag, den 20 september.
 
Kommer du spela "Link's Awakening"? Gillade du originalet till Gameboy?
| 20 september 2019 07:30 |