Spel

Skribent

Lina Svensson

21 juni 2019 | 15:00

Idag släpps det fartfyllda spelet "Crash Team Racing Nitro-Fueled"

Regnar det ute? Undrar du kanske vad du och dina nära och kära ska roa er med fram tills att solen väljer att kika fram igen. Svaret stavas “Crash Team Racing Nitro-Fueled".
Det var nog inte bara jag som skrek av förtjusning när Activision utannonserade en remake av Crash Bandicoot-spelen. Spel som jag och många andra roade sig med tills tummarna blödde i slutet på 90-talet/början av 2000-talet. En remake av dessa spel samlades allesammans i en trilogi som släpptes år 2017, som genast blev en stor succé. Och nu har alltså Activision valt att leverera ytterligare en nostalgitripp till oss. Idag släpps nämligen spelet “Crash Team Racing Nitro-Fueled".
 
Precis som med “Crash Bandicoot N. Sane Trilogy” har Activision valt att hålla sig så nära originalet (som släpptes till Playstation år 1999) som möjligt. Men med några förändringar och tillägg från de två andra racingspelen som släpptes år 2003 och 2005.
 
“Crash Team Racing Nitro-Fueled" kan avnjutas på flera olika vis. Du kan välja att spela i Adventure Mode, där du som ensam spelare ställs mot den onde Alien Oxide i en turnering, där flera olika banor ingår. Samla troféer för att låsa upp nya banor för att till sist ska kunna stå högst upp på prispallen. Vilket du vill göra, annars kommer Oxide att göra om planeten jorden till en galaktisk parkeringsplats (vilket vore synd).
 
Sedan kommer du givetvis att kunna möta moståndare i en klassisk battle. Antingen hemma i soffan tillsammans med dina vänner eller online. På en bana som är mer skruvad och pulshöjande, än den andra. Och för att spä på stressen ytterligare, kan du givetvis jävlas med dina motståndare genom att kasta iväg diverse irriterande föremål på dem från din bil.
 
“Crash Team Racing Nitro-Fueled" bjuder på över 30 spelbara banor och en stor variation av karaktärer och bilar att välja mellan som du även kan specialdesigna för en mer personlig touch.
 
 
“Crash Team Racing Nitro-Fueled" släpps idag den 21 juni till Playstaton 4, Xbox One och Nintendo Switch. 
| 21 juni 2019 15:00 |