Spel

Skribent

Alexander Kardelo

29 juni 2017 | 15:45

Barnsligt kul när Crash Bandicoot är tillbaka

Pungdjuret som fick en hel generation att studsa på äppellådor gör comeback i uppfräschad version.
90-talets kids, är ni redo för en nostalgisk tripp? Till helgen släpps ”Crash Bandicoot N.Sane Trilogy” i remastrad version.

För de som aldrig bekantat sig med ”Crash Bandicoot”, är det ett klassiskt plattformsspel som lånat ett beroendeframkallande upplägg från spel som Super Mario och Sonic. Huvudrollen är ett pungdjur, storskurken är galne Dr. Neo Cortex, och innan de kan mötas gäller det att överleva ett antal farliga världar.

För oss som var med på den gamla goda tiden känns det ikoniska 90-talsspelet precis lika kul nu som då. Det är förvånansvärt roligt (och svårt!) att navigera mellan förrädiska Indiana Jones-fällor, explosiva TNT-lådor och dödliga djungeldjur medan du letar masker med magiska förmågor. Missa inte ett enda äpple, hundra stycken ger ett nytt liv!

Och liv kommer behövas. Banorna är hyfsat korta men tuffare än se ser ut, och kräver mig ofta på många försök innan jag kan skutta vidare in i nästa nivå.

De tre spelen - "Crash Bandicoot" (1996), "Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back" (1997) och "Crash Bandicoot 3: Warped" (1998) - har snyggats till för dagens HD-konsoler. De ser klarare ut och låter bättre än någonsin. Samlingen lämnar egentligen inget att önska; nu saknas bara några regniga sommardagar så att de lata kvällarna framför tv:n kan ursäktas.
 
Crash Bandicoot lär bli ett kärt återseende för gamla fans, och han står redo att upptäckas av en helt ny generation.
 
 
”Crash Bandicoot N.Sane Trilogy” släpps fredagen 30 juni till Playstation 4.
| 29 juni 2017 15:45 |