Serie

Skribent

Alexander Svensson

20 januari 2024 | 18:30

Ian McShane dissar "John Wick"-spinoffen - "bara ett bolag som tjänar pengar"

McShane tycker inte att höstens "John Wick"-serie har något med filmerna att göra.
“John Wick”-filmerna har blivit en av de senaste årens stora actionfranchiser. Hittills finns det fyra filmer, samt en tv-serie, och mer är på väg.
 
Tv-serien “The Continental” hade premiär i höstas på Amazon, och följer en ung version av karaktären Winston Scott. Kritikerna var inte helt sålda på serien, och nu visar det sig att inte heller Ian McShane, som spelar Winston i filmerna, är något fan. I intervju med MovieWeb säger han följande om serien:
 
- Nej, jag skulle inte titta på den. Jag har inga intentioner - ingen - jag tror inte att Keanu (Reeves, reds.anm) såg den, och det har inte Chad (Stahelski, reds.anm) heller. Den har ingenting att göra med våra filmer. Det är bara ett TV-bolag som tjänar pengar på serien. De frågade oss aldrig om något, så varför skulle jag vara intresserad av att se den?
 
 
McShane verkar som sagt inte vara ensam om att inte vara superimponerad av “The Continental” - serien har knappast gjort ett lika stort intryck som filmerna. McShane verkar dock inte vara avigt inställd till spinoffs i övrigt. Han ska själv medverka i en “John Wick”-spinoff i år - “Ballerina” med Ana de Armas i huvudrollen. Man får väl helt enkelt utgå ifrån att den inte är en cynisk cashgrab utan en mer kreativt motiverad film.
 
Vad tyckte du om “The Continental”?
| 20 januari 2024 18:30 |