Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 april 2017 | 18:00

I väntan på sommaren: Vi har samlat klippen från Disneys nya "DuckTales" här!

Disneys nya "DuckTales" saknar fortfarande ett spikat premiärdatum. Vad vi vet i nuläget är att serien ska dyka upp någon gång under sommaren, 2017. I september har det gått hela 30 år sedan "DuckTales"-originalet hade sin premiär men hur väl den nya upphottade versionen kommer att tas emot återstår fortfarande att se. Om succén är ett faktum, vad händer sen?
"DuckTales", eller "Knatte, Fnatte & Tjatte på äventyr" som den kallades i Sverige, har med tanke på de många positiva reaktionerna en alldeles särskild plats i våra nostalgihjärtan. I sommar är det dags att återigen få stifta bekantskap med den byxlösa ankfamilj vi kommit att älska, i en ny upphottad version.
 
Disney är som bekant mitt uppe i att föra över sina filmklassiker till vita duken, genom live action-versioner, där "Skönheten och odjuret" var den senaste i raden. Om "DuckTales" framgångsrikt återupplivas så skulle det inte komma som någon större förvåning om Disney även börjar att blåsa liv i andra nostalgiserier. "Darkwing Duck", "Räddningspatrullen" och "Luftens Hjältar" är de första jag kommer att tänka på.
 
Tidigare har originalserien funnits att se hos Netflix, men sedan den försvann därifrån är det svårt att stilla den kliande nostalgikänslan i väntan på de nya avsnitten... Jag har därför samlat ihop de klipp som Disney har gjort tillgängliga från den nya produktionen och kommer att uppdatera artikeln löpande allteftersom nya klipp görs tillgängliga.
 
I den första får vi de nya röstskådespelarna presenterade medan de sjunger originalintrolåten, i den andra har vi nya "DuckTales" officiella trailer och i den tredje får vi se en kortare teaser, med Kalle Anka i fokus, som släpptes för bara någon vecka sedan!
 
Skådespelarna sjunger med i introt:
 
Trailer:
 
Trailer 2:
 
Även om peppen verkar vara fortsatt stor, så har den nya designen på karaktärerna redan fått vissa nostalgiker att tappa intresset och frukta en flopp. Oavsett vilket så kommer vi inom kort att få ta del av 21 halvtimmeslånga avsnitt och två timslånga specialavsnitt. Redan innan premiären av den första säsongen har en andra säsong bekräftats av Disney.
 
Om Disney lyckas få till en säsong som tilltalar både oss äldre nostalgiker samt våra barn, så känns det väl ändå ganska givet att vi kommer att få upphottade versioner av andra Disney-serier med? Vågar vi börja drömma om "Räddningspatrullen" redan nu? Jag hoppas det. Hur bra introlåten till "DuckTales" än må vara så finns det inget intro som slår "Räddningspatrullens"!
 
 
Vilka Disney-serier vill DU se nyversioner av?
 
| 9 april 2017 18:00 |