Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

18 februari 2014 | 23:30

"I mördarens spår" får en prequel

Den brittiska polisserien ledd av Helen Mirren får en uppföljare - som berättar om den unga Jane Tennison.

Det avslöjade författaren Lynda La Plante på tisdagen i en TV-intervju The Guardian tagit del av. La Plante ligger bakom böckerna som det sedan blev ITV-serie av och som gjorde Helen Mirren till TV-stjärna.

- Jag är extremt nöjd med att ha börjat arbeta på "Tennison"-projektet. Jane Tennison är en karaktär som miljoner människor känner till från mina böcker och från TV-serien, där hon porträtterades så briljant av Helen Mirren, sade La Plante i intervjun.

- Men ingen vet vad som drev Tennison att bli kriminalkommissarie eller vad som fick henne att vilja söka till polishögskolan från första början. När man först träffar henne i början av 1990-talet var hon redan en väldigt komplex person, men hur blev hon det?

Det är detta La Plante ska gå till botten med i nya boken "Tennison". Parallellt med boken kommer hon även jobba med ett TV-manus för densamma. Det är tänkt att TV-serien ska ha premiär 2016, för det sammanfaller med "I mördarens spårs" 25-årsjubileum - det var 1991 som serien började visas i Storbritannien.

Så vem ska spela den unga Jane Tennison tycker ni?

| 18 februari 2014 23:30 |