Spel

Skribent

Vanja Tomin

17 november 2022 | 12:00

"I am Jesus Christ" - omvandla vatten till vin och hela sjuka barn

Jesus har återuppstått, i ett tv-spel.
Lagom inför julhögtiden kommer ett passande spel, världens första Jesus-simulator, där vi som spelare får agera Jesus Kristus och vara med på hans andliga resa, från början till slutet. 
 
Guds son är här för att rädda och hjälpa mänskligheten. Utifrån den nya trailern för spelet kan Jesus teleportera in i ett sjukt barns blodström för att läka det, hjälpa lokalbefolkningen fånga fisk och viktigast av allt, omvandla vatten till vin på ett bröllop. Enligt trailern att döma är Jesus-vinet ännu bättre än det som vanligtvis finns tillhanda. 
 
 
I den varma och välkomnande trailer hörs bara en kritisk röst, som talar om för Jesus: "Varför? Säg bara varför du vill rädda alla dessa människor? De förtjänar inte det och tro mig, i slutet kommer de att förråda dig och döda dig."
 
 
Spelet är i förstapersonsvy och en återberättelse om Kristus, från födseln till uppståndelsen. Genom historiens gång får spelare interagera med bibliska figurer, resa runt i det heliga landet, från Jerusalem till Galileen. För att nå det slutliga målet, att bli Messias. 
 
 
Spelet är skapat av Maksym Vysochanskiy, VD för spelutvecklaren SimulaM, från Warszawa. Maksym Vysochanskiy har tidigare sagt att idén kom till honom för över 20 år sedan.
 
- Jag blev så inspirerad av datoranimerade filmer som "Shrek" och "Toy Story" att jag tänkte, skulle det inte vara fantastiskt att göra en sådan film om Kristus?
 
Med tiden omvandlades hans idé och blev istället till ett tv-spel. När spelutgivaren PlayWay också visade intresse för att skapa ett Jesus-spel, blev projektet verklighet.
 
 
En prolog av spelet kommer att finnas tillgänglig att spela på Steam från och med den 1 december. Prologen är en gratis och förkortad version av spelet som utspelar sig i forna Nasaret.
 
Det finns inget bekräftat släppdatum än, enligt information på Steam kommer spelet någon gång under andra kvartalet nästa år. 
 
Kolla in trailern för "I am Jesus Christ"
 
 
Kommer du spela "I am Jesus Christ"?
| 17 november 2022 12:00 |