Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

11 augusti 2023 | 14:00

Hyllningarna haglar över “Baldur’s Gate 3” - högst betygsatta spelet i år

“The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”, släng dig i väggen!
Efter flera års väntan har “Baldur’s Gate 3” äntligen släppts, och trots att spelet nu varit ute över en vecka så fortsätter recensionerna att komma in. Sakta men säkert har spelet klättrat uppåt, och nu har det till och med slagit “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” på betygssidan Metacritic.
 
“Zelda” ligger "bara" på 96, medan “Baldur’s Gate 3” har fina 97. Imponerande var ordet! Och det är ju en aning intressant att betyget för det efterlängtade rollspelet fortsätter att växa trots att spelet varit ute ett tag. Det handlar inte om recensenter som ändrar sig, utan att de istället fått knapert om tid för att betygsätta spelet.
 
Även vi på MovieZine älskar spelet, och vår recensent Vanja Tomin skriver att “Baldur’s Gate 3” kräver intresse och engagemang, från hjärtat. Om det känns för stort och för mäktigt, ge det tid, du kommer också älska det”. Betyget blev givetvis full pott.
 
Larian Studios, som ligger bakom spelet, gjorde nämligen det oväntade och släppte “Baldur’s Gate 3” fyra veckor innan släppdatumet, vilket ledde till att världens spelrecensenter fick spelet någon dag innan det.
 
Låter kanske märkligt, men har man släppt ett spel i samma kaliber som “Baldur’s Gate 3”, så kanske man inte oroas av sena recensioner. På så sätt lyckades studion undvika att släppa spelet samma dag som "Starfield" dessutom.
 
Har du hunnit spela "Baldur’s Gate 3" ännu?
| 11 augusti 2023 14:00 |