Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 november 2023 | 08:18

Hyllade spelet "Hogwarts Legacy" släpps till Nintendo Switch idag

Harry Potter-spelet "Hogwarts Legacy" släpps i bärbart format och lär förmodligen sälja många miljoner exemplar till.
I våras släpptes det hett efterlängtade Harry Potter-spelet "Hogwarts Legacy", där vi får spela en elev på skolan för häxkonster och trolldom under slutet av 1800-talet i en kamp mot den onda svartalfen Ragnok.
 
Spelet blev snabbt en enorm succé med höga försäljningssiffror, samt höga betyg. Vår recension var dock inte riktigt lika imponerad med betyget 3 av 5, med orden att det är "en magisk men bristande spelupplevelse".
 
Då släpptes spelet till Playstation, Xbox och PC – men idag är det äntligen dags att spela det bärbart på Nintendo Switch. Som du ser i trailern nedan är det något nedbantad version rent grafiskt, men det ser ändå imponerande ut – dessutom går et att spela på toaletten!
 
 
 
"Hogwarts Legacy" har sålts i över 15 miljoner exemplar och dragit in över 1 miljard dollar i vinst, med enorma framgångar som "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" och "Diablo 4" som ligger efter.
 
Nu när det släpps på Nintendo Switch lär det förmodligen sälja ett par miljoner till, med tanke på att många troligtvis har väntat på den här versionen – eller till och med köper det en andra gång.
 
 
Har du spelat "Hogwarts Legacy" eller har du väntat på Nintendo Switch-versionen?
| 14 november 2023 08:18 |