Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 september 2021 | 23:25

Hyllade skådespelaren Michael Kenneth Williams död - blev 54 år

Michael Kenneth Williams slog igenom med sin hyllade roll i tv-serien "The Wire", men har fortsatt att leverera gripande roller under hela sin karriär.
New York Post rapporterar att Michael Kenneth Williams ska ha hittats död i sin lägenhet, efter en misstänkt överdos. Han har tidigare öppet berättat om sina problem med droger och hur några av hans roller ibland kommit skrämmande nära verkligheten.
 
Williams slog igenom i rollen som Omar Little i "The Wire", serien som enligt många klassas som en av de bästa tv-serierna någonsin. Sedan dess har vi kunnat följa Williams i "12 Years a Slave" och tv-serier som "Boardwalk Empire", "When They See Us", "The Night Of" och nu senast i "Lovecraft Country". 
 
Michael K. Williams som Omar Little i "The Wire".
 
För sin roll som Montrose Freeman i "Lovecraft Country" knep Williams sin femte Emmynominering hittills i karriären, den här gången i kategorien för bästa manliga biroll i en dramaserie. Den 19 september kan han nu komma att belönas postumt för sin roll i serien.
 
Personligen vill jag även passa på att lyfta fram tv-serien "Hap and Leonard" som en av mina favoriter bland Willams imponerande samling av starka roller. Tyvärr visades just den serien på den tittarmässigt mindre kanalen Sundance TV internationellt - och fick därför aldrig något större genomslag. Men det är definitivt en titel som bör ges en chans när tillfälle ges! 
 
Hur kommer du att minnas Michael K. Williams?
| 6 september 2021 23:25 |