Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 mars 2022 | 13:00

Hyllad actionkomedi med Michelle Yeoh är klar för Sverigepremiär

Det hajpade, multidimensionella äventyret "Everything Everywhere All at Once" går upp på svenska biografer den 13 maj.
Independentbolaget A24 fortsätter att servera publiken med intressanta och uppskattade filmer, och detta år är inget undantag när det kommer till spännande titlar. Närmast på tur står skräckfilmen "X", men nu vet vi även att studions actionfilm "Everything Everywhere All At Once" kommer till Sverige under våren, med biopremiär i maj. 
 
"Everything Everywhere All at Once" följer kinesisk-amerikanska Evelyn Wang, spelad av Michelle Yeoh ("Crouching Tiger, Hidden Dragon"), som sveps med på ett galet äventyr när hon får möjligheten att resa mellan olika platser och dimensioner. Snart visar det sig att hon är den enda som kan rädda världen, genom att utforska flera andra verkligheter och alternativa liv hon hade kunnat leva. 
 
På rollistan finns även Jamie Lee Curtis, tillsammans med skådespelare som James Hong ("Kung Fu Panda"), Jenny Slate ("Zootropolis", "Venom") och Harry Shum Jr. ("Crazy Rich Asians", "Shadowhunters"). Filmen är regisserad av duon Dan Kwan och Daniel Scheinert, tidigare kända för dramakomedin "Swiss Army Man". 
 
 
Actionkomedin har redan hunnit visas för ett flertal kritiker, där den har mötts av i princip genomgående positiva omdömen. Deadline beskriver den som en "visuell fest som aldrig stannar upp", men också en film med "en hög grad av emotionell mognad". Höga betyg delas även ut av Entertainment Weekly och Indiewire, som lyfter Yeohs insats i huvudrollen som filmens stora höjdpunkt.
 
Filmen hyllas inte minst av Slashfilm: "Det är inte likt något du tidigare sett. Det är den bästa amerikanska filmen på flera år, och säkerligen den bästa filmen att gå upp på biograferna sedan pandemin började", skriver sajtens recensent. 
 
"Everything Everywhere All at Once" har amerikansk biopremiär senare i veckan, den 25 mars. I Sverige går filmen upp på biograferna den 13 maj. 
| 22 mars 2022 13:00 |