Film

Skribent

MovieZine

1 december 2021 | 12:30

"Huvudjägarna" blir tv-serie på C More

C More presenterar nu sin första norska originalproduktion "Headhunters" - en serie inspirerad av Jo Nesbøs roman.
Norska succéförfattaren Jo Nesbøs roman "Huvudjägarna" blev till en hyllad thriller år 2011. Nu blir den även tv-serie hos C More. Produktionen är redan igång med Axel Bøyum och Martin Wallström i huvudrollerna.

- Vi är mycket stolta över att ta C Mores dramasatsning vidare till Norge med en spännande berättelse baserad på den världsberömda deckarkungens verk, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More och exekutiv producent för serien.

Serien "Headhunters" är en fristående berättelse som utspelar sig före Jo Nesbøs "Huvudjägarna" och den tidigare filmatiseringen av romanen. I serien får tittarna följa Roger Brown, spelad av Axel Bøyum ("Den största förbrytelsen"), en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och med kärleken. Men en lögn leder till en lögn och snart är han så insnärjd i sina historier att det blir en fara både för han själv och för människorna i hans närhet.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Martin Wallström har rollen som stjärnrekryteraren Jon Christian Wiklund.

- Jag blev helt slagen av historien redan när jag såg första utkastet på manuset. Det är otroligt välskrivet och det har en tydlig ton och vision. Det är imponerande hur de lyckas leka med genren: det är både drama, thriller och komedi. Jag kan inte minnas när jag senast hade såhär kul på jobbet, säger Wallström.

Geir Henning Hopeland är regissör för serien och har även skrivit manus, tillsammans med Rolf-Magne G. Andersen. Serien har beräknad premiär under 2022.
| 1 december 2021 12:30 |