Film

Skribent

MovieZine

26 maj 2024 | 14:00

Kevin McCallisters hus från "Ensam hemma" är till salu (varning för inbrottstjuvar!)

För 57 000 000 kronor kan den välkända filmkåken bli din.
En av 90-talets mest klassiska julfilmer gjorde inte bara Macaulay Culkin känd för sin roll som Kevin i filmen “Ensam hemma”, utan även det stora familjehemmet där största delen av filmen utspelar sig. Fastigheten ligger vid 671 North Lincoln Avenue i Winnetka, Illinois och prislappen är 5,25 miljoner dollar (cirka 57 miljoner svenska kronor), enligt The Wrap.
 
De tidigare ägarna gjorde en bra deal när de köpte huset 2012 för 1,6 miljoner dollar och kan alltså räkna med en rejäl värdeökning.
 
Fastigheten är 848 kvadratmeter stor och ägarna har tagit väl hand om hemmet för att bevara den ikoniska arkitekturen och dess detaljer som syns i filmen. Exempelvis så har man lämnat den ursprungliga designen av foajén samt ingångstrappan till stor del oförändrad.
 
Huset är i toppmodernt skick och består bland annat av ett ordentligt gourmetkök, två vardagsrum (om ett inte skulle räcka), en inglasad veranda, två tvättstugor och en vind som har gjorts om till en hundsvit. Det finns även en källare med ett fullt utrustat hemmagym, toppmodern biograf, inomhussporthall, rekreationsutrymme, ett komplett badrum och en våtbar.
 
Känner du dig köpsugen så kanske du ska investera i ett ordentligt övervakningssystem. Alternativt, så kan du följa Kevins exempel i filmen och sätta ut lite kreativa fällor för potentiella inbrottstjuvar.
 
Ta en rundtur i huset här: 
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Erik Van Conover (@erikconover)

| 26 maj 2024 14:00 |