Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 juni 2023 | 14:00

Hur många timmar tar "Diablo IV" att klara?

Imorgon släpps det efterlängtade "Diablo IV", men hur lång är egentligen kampanjen?
Imorgon släpps det hett efterlängtade spelet "Diablo IV", som vi på MovieZine gav betyget 5 av 5 i vår recension med orden att det är "mörkt, socialt och äkta spelglädje".
 
Spelet utspelar sig 30 år efter händelserna i föregångaren "Diablo III: Reaper of Souls", där kultmedlemmar har frammanat demonen Lilith för att härja i världen. Det är upp till dig och andra att välja mellan klasserna Barbarian, Sorcerer, Druid, Rogue och Necromancer för att slakta monster och samla en hel del loot.
 
Många planerar nog att lägga en hel del timmar på det beroendeframkallande spelet, men hur lång tid tar det ungefär att klara?
 
 
Enligt en intervju med spelets regissör Joe Shely med sajten GameSpot tar kampanjen i "Diablo IV" ungefär 35 timmar att klara, för den genomsnittliga spelaren.
 
Utvecklarna har dock sagt att kampanjen är ickelinjär och att du kan utforska världen lite som du vill, vilket säkert kan påverka längden för vissa. Det finns även mycket att göra efter att eftertexterna har rullat, som att få upp nivån på din karaktär. Det kommer även mer innehåll i Battle Passes.
 
"Diablo IV" har varit tillgängligt att spela i några dagar för de som förhandsbokat det. Enligt sajten How Long to Beat är genomsnittet för att klara kampanjen cirka 18 timmar, vilket är kortare än vad utvecklarna har sagt.
 
Enligt vår skribent Vanja Tomin som recenserade "Diablo IV", tog det cirka 25 timmar att ta sig igenom kampanjen på svårighetsgraden Tier 1.
 
Längden kan alltså variera, men du kan alltså räkna med att kampanjen tar cirka 18-35 timmar att ta sig igenom den första gången.
 
Ska du spela "Diablo IV" imorgon?
| 5 juni 2023 14:00 |