Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

7 mars 2016 | 10:00

Hur många fler överlevare finns det i "The Walking Dead"-universumet?

Detta "The Walking Dead"-fan har gjort matten.
Det finns otroligt många "The Walking Dead"-fans därute, men väldigt få överlevare - i alla fall enligt WD-fanet Matt Liebermans uträkningar.

Genom att samla bevis och ledtrådar ur både serietidningarna och TV-serien om zombie-apokalypsen, har han efter lite hederlig matte slutit sig till att det bara finns 382 885 människor kvar - i hela WD-världen.

Han börjar med att leta svaret på när apokalypsen inträffade genom att granska piloten till "Fear the Walking Dead". En iPad 2 och en iPhone 4S vittnar om att katastrofen inträffade efter oktober 2011, då dessa två produkter först var tillgängliga samtidigt. På grund av karaktärernas varma vinterkläder samt bristen på pynt i skolkorridorerna slutar han sig till att apokalypsen skedde i januari 2012. 

Med lite enkel statistik på hur stor världspopulationen var vid den tiden och genom att räkna hur många karaktärer som har dött och i vilken takt, kan Lieberman med antalet dagar sedan apokalypsens start sluta sig till att endast 382 885 personer är kvar på Jorden, 614 dagar in i "The Walking Dead"-handlingen.


Rick och hans gäng har precis insett att det finns två andra större grupper av överlevare runt Washington D.C, men detta verkar högst osannolikt med tanke på Liebermans ekvationer för den totala världspopulationen.

Upp till bevis: har du "WD" i matte? (Ni vet, VG. Ordvitsar kan aldrig vara dåliga). Om det är Lieberman som har bristande bevis, seriens skapare som förvirrat sig själva eller att amerikaner har en särskild immunitet lämnar jag åt andra hardcore fans att argumentera för här nedan!
| 7 mars 2016 10:00 |