Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

27 mars 2016 | 18:05

Hur lik "Sagan om Ringen" blir "Warcraft: The Beginning"?

Regissören Duncan Jones berättar om den stora skillnaden mellan filmerna. Och en "internationell trailer" har släppts!
Den 27:e maj får äntligen "Warcraft: The Beginning" premiär och för fans av spelserien väntas en högtidsstund i den vida världen Azeroth bland alla dess udda invånare. 

Inför premiären träffade MovieZine Duncan Jones, och han berättade om hur hans film liknar det andra stora fantasy-eposet som alla andra jämförs med; nämligen "Sagan om Ringen". Han sa:

- Fantasygenren har bara en enda stor franchise just nu och det är Peter Jacksons verk. Jag tror att det finns utrymme för fler än en, med en annan approach och ton.

Han utvecklade:

- Jag med min bakgrund som gamer och ”Warcraft”-fan kände att det fanns något jag kunde bidra med här. Det blir väldigt annorlunda än ”Sagan om Ringen”. En anledning till det är att ”Sagan om Ringen”-filmerna handlar om gott vs ont, där människorna är de goda och monstren är skurkar. Jag ville berätta en krigshistoria på ett modernt sätt, där man visar att båda sidorna av konflikten kan ha rätt, fastän det inte finns någon lösning på konflikten. Det är vad ”Warcraft” handlar om.

En ny "internationell trailer" har också släppts, som visar några nya sekvenser:


Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell, Dominic Cooper, Ben Foster och Rob Kazinsky spelar huvudrollerna.

Är du taggad på Duncan Jones "Warcraft", eller håller du dig tveksam?
| 27 mars 2016 18:05 |