Serie

Skribent

Hampus Haglund

10 januari 2016 | 16:10

Hur bra var det andra avsnittet av "The Shannara Chronicles"?

Dags att snacka lite ”Shannara Chronicles” igen mina damer och herrar. Hur bra var egentligen avsnittet "Fury" som följde upp förra veckans dubbelavsnitt?

Avsnitt två heter ”Fury”. Passande med tanke på att vi startar där vi slutade förra veckan, med en Fury (furie) på väg att attackera Wil och Amberle. Förra veckan hyllade jag Manu Bennett och hans karaktär Allanon. Jag vill inte låta som en trasig skiva men den här snubben är badass och den första scenen är riktigt snyggt filmad dessutom.

Efter det tvingas trion till druidgrottan för att hela skadade Allanon. Gruppen splittras när Wil och Amberle blir tillfångatagna. När ännu en furie attackerar lyckas Wil använda alvstenarna för första gången och paret lyckas fly och återförenas med Allanon. Hela denna del kändes som en avstickare och ett nödvändigt ont för att presentera oss tittare för gruppen Rovers (översatt till vandrare) ledda av James Remar.

Så småningom kommer vi ändå tillbaka till Arborlons vackra gångar. Amberle är den enda som kan få uppdraget att rädda Ellcrys. På liv och död äntrar hon trädet och vi lämnas med en cliffhanger och trycker på nästa avsnitt direkt (?). 

Introt

Avsnitt två, som egentligen är avsnitt tre på sätt och vis, ger oss en första titt på det som kommer vara seriens intro framöver. Ruelle-låten ”Until We Go Down” blandat med diverse animationer. Ta en extra titt på det här och dela med dig av vad du tyckte:


Min spontana känsla var – OK. Det sticker inte ut nämnvärt och med tanke på hur påkostad serien är i övrigt kanske MTV borde lagt någon krona till på introt. Det funkar men är inget som går att jämföra med riktigt minnesvärda intron. Lite ”Meh” helt enkelt. Det bästa med introt, förutom att det är en riktigt bra låt, är att det är alldeles lagom (39 sekunder) långt. Jag har åtminstone tröttnat på överlånga intron.

Natur-pornografi

För att få till den storslagna känsla som ”Shannara Chronicles” behöver krävs ett häftigt landskap. Visst har man lyckats med det. Det lär inte komma som en chock för någon att scenerna i utomhusmiljöer till stor del är inspelade på Nya Zeeland. Serien går därmed i Peter Jacksons ”Lord of the Rings”-fotspår vad gäller sin fantasymiljö. Ja varför inte tänker jag, det är väldigt vackra och storslagna fotspår! Högt betyg på de storslagna vyerna från min sida.


Landskapsbild från veckans avsnitt.

Så här långt...

...känns ”Shannara Chronicles” inte som en slam dunk för att använda basketspråk. Däremot känns det intressant och jag vill helt klart se mer. Utifrån kommentarer har jag en känsla av att ni är många fler som känner likadant. Vissa gillade det inte från början och gav upp, andra älskade det direkt, men min känsla är att den stora massan är någonstans mitt emellan än så länge. Det fanns en viss skepsis inför första avsnittet och kanske har den inte försvunnit än. Jag tror ändå att serien har potential att växa. Vad tror du?

Vad tyckte du om seriens andra avsnitt och vad tror du om framtiden? Kommentera gärna nedan!

”The Shannara Chronicles” går att följa via HBO Nordic där tre avsnitt finns tillgängliga just nu.

| 10 januari 2016 16:10 |