Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 maj 2016 | 14:10

"Hundraettåringen som smet från notan och försvann" kommer på juldagen

Uppföljaren till Felix Herngrens succéfilm börjar att spelas in inom kort.
Redan innan "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" hade haft premiär lovade regissör Felix Herngren att det skulle komma en uppföljare. Sedan gick som bekant filmen och blev en av de största svenska biosuccéerna någonsin, och nu står vi alltså inför sagda uppföljare.

Via ett pressutskick meddelas att "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" (som uppföljaren alltså ska heta) börjar spelas in redan nu den 23:e maj, och att premiären kommer att ske på juldagen senare i år.

Manuset är skrivet av Hans Ingemansson och Felix Herngren efter en idé av "Hundraåringen"-författaren Jonas Jonasson, och för regin står Felix Herngren och Måns Herngren. Robert Gustafsson spelar såklart återigen huvudrollen som Allan Karlsson. 

Så här säger Jonas Jonasson om den nya filmen:

- Jag är väldigt stolt över att min Allan fortsätter sin livsresa också på andra sidan hundra. Det är ett stort nöje att samarbeta med samma härliga filmgäng som förra gången.

Felix Herngren fyller i:

- Jag har tänkt tillbaka på hela processen många gånger när vi filmade Hundraåringen och nu står vi här igen och jag är väldigt sugen på att filma detta. Sen har det varit så spännande att vi tagit fram historien från scratch, ihop med Jonas, och kliver ut i en helt ny film i Jonassons universum. Och extra kul att jag gör det här ihop med Måns! Vi jobbar väldigt bra ihop och kompletterar varandra känns det som.

Handlingen blir som följer: Allan och hans vänner finner sig rätt rastlösa av att leva i lyx på Bali efter ett år, men när Allan bjuder på Folksoda börjar en vild jakt med och mot gangsters, ryssar, och CIA.

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" Oscarsnominerades för bästa Make-up (men förlorade mot till slut mot galans stora vinnare; "Mad Max: Fury Road").

Ser du fram emot mer strapatser från Allan?
| 13 maj 2016 14:10 |