Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 juli 2019 | 23:30

Hulu gör tv-serie av "Liftarens guide till galaxen"

Tv-serien förväntas däremot inte ha något att göra med långfilmen från 2005.
Deadline rapporterar att Douglas Adams sci-fi-klassiker "Liftarens guide till galaxen" kommer att få nytt liv som tv-serie hos Hulu. Boken adapterades redan 2005 till en långfilm, med samma namn, i vilken Martin Freeman spelade huvudrollen som Arthur Dent.
 
Handlingen följer Arthur Dents oväntade intergalaktiska äventyr, som börjar med jordens undergång - och sedan låter oss utforska vårt universum på några riktigt underhållande sätt. Bokrättigheterna ligger för närvarande hos Disney, som även äger en majoritet av streamingtjänsten Hulu.
 
Den nya serien kommer att skapas av Carlton Cuse ("Lost", "Jack Ryan") tillsammans med Jason Fuchs ("Wonder Woman"). Cuse och Fuchs kommer vid sidan av manusförfattandet båda att agera showrunners samt exekutiva producenter.
 
Med tanke på att de inte gör serien åt Disney+, så kan det betyda att den nya "Liftarens guide till galaxen"-serien kan satsa på en mörkare och mer vuxen humor - då Disney planerar att använda Hulu för sina filmer och serier som inte är familjevänliga nog att ligga på Disney+. 
 
 
Kommer du att ge "Liftarens guide till galaxen"-serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 24 juli 2019 23:30 |