Film

Skribent

Gäst

10 maj 2016 | 15:00

Hugh Jackmans sista "Wolverine"-film får R-rating

Filmen har just börjat spelas in och beskrivs som "en våldsam western".
Under ett pressevent för "X-Men: Apocalypse" bekräftade producenten Simon Kinberg att Hugh Jackmans sista film som Wolverine kommer få en R-rating.

Hugh Jackman har ända sedan första "X-Men" från år 2000 varit filmseriens ansikte utåt. Men med tanke på Jackmans ålder och den fysik som krävs för att spela mutanten Wolverine, kommer skådespelaren lämna rollen efter "The Wolverine 3".

I en intervju med Collider säger Simon Kinberg:

- Den utspelar sig i framtiden, och som det rapporteras om blir filmen R-rated. Den är våldsam, den är som en western i tonen. Den är cool och annorlunda.

Detta blir den första X-Men-filmen som får en R-rating, men inte den första superhjältefilmen från Fox. De flesta som sett "Deadpool" vet nog att den inte är barnvänlig i något avseende, snarare tvärtom. Deadpool blev en succé världen över med intäkter på $761 miljoner och överlag bara positiva recensioner.

För serietidnings-fanatikerna är det här positiva nyheter då Kinbergs beskrivning låter väldigt lik en av Wolverines serier, nämligen ”Old Man Logan” - en av de mest populära och hyllade Wolverine-serierna. Dock kommer vissa justeringar behövas då några av seriens huvudkaraktärer inte tillhör 20th Century Fox Studios. 

Den sista Wolverine-filmen är schemalagd att släppas på bio i mars 2017, men ändringar av datum kan inträffa.

| 10 maj 2016 15:00 |