Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 juni 2020 | 22:05

Hugh Jackman tar plats i Michael Manns "Ferrari"

Gillade du förra årets racingdrama "Le Mans '66"? Snart kommer det mer i samma anda.
Startskottet närmar sig för Michael Manns passionsprojekt "Ferrari", skriver Deadline. Ingen mindre än Hugh Jackman kan få spela rollen som bilmärkets grundare Enzo Ferrari i dramat om den avgörande sommaren 1957.

Filmen ska skildra en tid då Ferraris liv höll på att gå i kras. Äktenskapet med hans hustru knakade i fogarna och bilföretaget var nära konkurs. Han satsade allting på ett farligt bilrace genom Italien - Mille Miglia. "Ferrari" bygger på Brock Yates bok "Enzo Ferrari – The Man And The Machine" och beskrivs som ett familjedrama med "Gudfadern"-vibbar".

- Den emotionella kraften i filmen kommer ur dessa människors liv, som levde under komplexa och extrema förhållanden. Dessutom har vi den explosiva och dödliga skönheten i racing. Det finns ett starkt drama här, och det är därför jag inte har kunnat släppa "Ferrari", förklarar Mann.

Michael Mann var för övrigt producent på James Mangolds finfina drama "Le Mans '66" (eller "Ford v Ferrari") från 2019, så vi kan anta att han är ett stort fan av snygga och snabba bilar.
| 20 juni 2020 22:05 |