Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

29 januari 2016 | 20:30

"House of Cards" får en femte säsong

Klart redan innan den fjärde fått premiär, men det kommer innebära stora förändringar.
Den 4:e mars intar Frank Underwood Vita Huset ännu en gång när den fjärde säsongen av "House of Cards" dundrar igång. Men redan innan dess har Netflix nu gått ut med att även en femte säsong kommer av den populära serien. Vad som däremot inte återkommer är seriens "showrunner", Beau Willimont, som efter den fjärde säsongen kommer att lämna sitt uppdrag.

I ett uttalande säger han så här:

- Jag är väldigt tacksam för att ha fått arbeta med Netflix och MRC, med mina medproducenter, med våra två glödande huvudrollsinnehavare Kevin Spacey och Robin Wright, med våra talangfulla författare, och med hela vår fantastiska skådespelarensemble och med vårt team bakom kameran. Efter fem år och fyra säsonger så har tiden kommit för mig att leta nya utmaningar, men jag är extremt stolt över vad vi har lyckats göra tillsammans och jag önskar serien all lycka i framtiden och jag känner att jag lämnar den i händerna på ett väldigt kapabelt team.

Enligt Deadline ryktas det om att inspelningarna av seriens tredje och fjärde säsonger varit fylla av problem, och att det ska vara den verkliga anledningen till att Willimont nu får lämna. Vem som kommer ta över seriens tyglar är oklart, men den femte säsongen kommer hur som helst att landa på Netflix nästa vår.
| 29 januari 2016 20:30 |