Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 mars 2023 | 16:00

Än finns det hopp för ”Willow” säsong 2

Är serien nedlagd eller inte? Disney-seriens skapare ger en luddig men hoppfull uppdatering kring ”Willow” säsong 2.
Tidigare i veckan kunde vi läsa att fantasyserien ”Willow” har blivit nedlagd efter bara en säsong.
 
Men sakta i backarna, ropar nu seriens skapare och manusförfattare Jonathan Kasdan. I ett långt brev till fansen som just har publicerats på Twitter säger han att ”snaskiga rubriker” inte alltid förtäljer hela sanningen. Det finns fortfarande planer och förhoppningar om en andra säsong. Men det kommer inte att ske inom det närmaste året:
 
”Jag förstår att rubriker som ”Willow läggs ned” lockar till klick. Men varken jag eller de på Lucasfilm skulle lägga fram det riktigt så”, skriver Kasdan.
 
”Sanningen är den att vi beslutade oss för att släppa skådespelarna från deras kontrakt för att låta dem ta andra jobb inom film och tv. Produktionen av streamingserier saktar ned över hela industrin, och ”Willow” kommer inte att återuppta inspelningarna inom de närmaste 12 månaderna”.
 
Samtidigt meddelar han att säsong 2 har en bunt med färdiga manus som bara väntar på att filmas:
 
”Det kommer bli kul, en både rikare och mörkare Volume II, som bygger på karaktärerna och historien i de första åtta episoderna. Volume II handlar om mod, begär, acceptans och humorn och skönheten som går att hitta på de mörkaste av platser. Det handlar om fiender vi måste konfrontera men framför allt om vänskapens magi.”
 
Kasdan påminner sina följare om att två serier som ”Party Down” och ”Atlanta” har kunnat låta flera år passera mellan säsongerna. Och han uppmanar fansen att visa tålamod:
 
”Betyder det att fortsättningen aldrig kommer bli av? Absolut inte.”
 
Hoppas ni på mer av "Willow" framöver? Kommentera gärna.
| 17 mars 2023 16:00 |