Film

Skribent

MovieZine

19 april 2021 | 12:15

Hon gör långfilm av Jenny Jägerfelds succéroman

Den lovordade romanen ”Blixtra, spraka, blända!” av Jenny Jägerfeld blir film av regissören och manusförfattaren Ylva Forner.
”Blixtra, spraka, blända!” beskrivs som en vindlande resa i samtidens vilsna yttermarker, en roman som sätter samtidigt fingret träffsäkert mitt i nyllet på en undrande frånsprungen vuxengeneration. I en förpackning av pumpande musik, böljande peruker, miniklänningar och laddade, dramatiska scener nästlar sig stora teman in som i en trojansk My Little Pony.

Bakom boken står Augustprisvinnaren Jenny Jägerfeld, vars flera ungdomsböcker håller på att filmatiseras. Under 2021 släpps ”Så jävla easy going”, och snart börjar inspelningen av ”Comedy Queen” i Sanna Lenkens regi. ”Blixtra, spraka, blända!” blir den första vuxenfilmen.

- Med ”Blixtra, spraka, blända!” vill jag utforska en ny typ av blommig och utmanande exhibitionistisk feminism, gränslöshet och kvinnlig vänskap - allt insvept i rosa vulkanrök. Jag vill göra en film som utforskar de stora frågorna om kreativitet och kall, konstnärskap och vad äkthet egentligen är. Det blir ett visuellt frosseri med delar av ljudbilden som ett YouTube-istiskt ASMR-verk (googla!), säger manusförfattaren och regissören Ylva Forner, vars långfilm ”Magisterlekarna” har premiär senare i år.

Filmen ”Blixtra, spraka, blända!” beräknas ha premiär 2024.
| 19 april 2021 12:15 |