Film

Skribent

MovieZine

16 mars 2021 | 17:15

Sanna Lenken filmatiserar Jenny Jägerfelds bok "Comedy Queen"

En dramakomedi om Sasha, snart 13 år, som drömmer om att bli ståuppkomiker.
I maj startar inspelningen av Sanna Lenkens ("Tunna blå linjen", "Min lilla syster") nya film "Comedy Queen". Den är baserad på Jenny Jägerfelds roman med samma namn och för manus står Linn Gottfridsson ("Björnstad", "I taket lyser stjärnorna").

Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson, som vi tidigare sett i bland annat "Maria Wern", julkalendern "Tusen år till julafton" och sketcher i Melodifestivalen. Sashas pappa Abbe spelas av Oscar Töringe, aktuell som Magnus i "Tunna blå linjen" på SVT, och i rollen som Sashas bästis Märta ser vi långfilmsdebutanten Ellen Taure.

Sasha ska precis fylla 13 år och drömmer om att bli ståuppkomiker. Hon vill få alla att skratta, särskilt pappa som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt - bli en Comedy Queen.

- Jag dras till den här typen av historier med en allvarlig botten men som är berättad med humor och värme. Det är en annorlunda överlevnadshistoria som berör och som ger tröst och hopp!, säger Sanna Lenken i ett pressmeddelande.

Inspelningen av "Comedy Queen" sker i Göteborg och Stockholm och påbörjas den 4 maj. Filmen har premiär våren 2022.
| 16 mars 2021 17:15 |