SPEL

Skribent

Gäst

8 oktober 2017 | 09:00

Hon återskapade "Narcos" i populära datorspelet

Efter att ha blivit sjukskriven bestämde sig Felicia Malmström för att skapa en Narcos-värld i dataspelet The Sims. ”När jag började kolla på Narcos ville jag göra något liknande, fast med seriens karaktärer”, berättar hon.
Felicia Malmström älskar "Narcos" och dataspelet "The Sims". Och till följd av en sjukskrivning, där hon fått mycket tid över, har hon nu kombinerat dessa världar.

– Jag har alltid spelat "The Sims" och älskar att bygga hus. När jag började kolla på "Narcos" ville jag göra något liknande, fast med seriens karaktärer, berättar hon.

Twitter-följarna bestämmer handlingen

Med hjälp av ett tillägg till spelet, utvecklat av andra fans, har hennes "The Sims"-värld invaderats av droger och intriger. I huvudrollerna finner vi Pablo Escobar – drogkungen från "Narcos" två första säsonger, och hans familj. På sin Twitter har hon sedan lagt upp omröstningar där hennes följare får bestämma handlingen.

– Mina simmar kan sälja och köpa droger och bli beroende. Det är dock inget som finns med i originalspelet, förklarar Felicia och fortsätter:

– Förra veckan hade de en massa fester där de snortade kokain. Problemet är att de blev så pass beroende att de låg i soffan och hade ont i näsan.

Blev tipsad av en vän

Fascinationen för "Narcos" är ett nyfunnet intresse. En vän till henne tipsade om serien och bad henne titta på den. Allt för att de två skulle kunna se den tredje, och aktuella, säsongen tillsammans.

– Jag har sett klart de två första säsongerna och blev helt hjärtekrossad när Pablo dog. Inte för att han var en särskilt bra man, men jag älskade karaktären.

Felicias "Narcos"-projekt är långt ifrån klart. Just nu har hon bara skapat Pablo med familj, men tanken är att få in seriens hela ensemble – narkotikapolisen Javier Peña och Pacho Herrera med resten av Calikartellen kommer att läggas till.

Hur lång tid har du lagt på att skapa världen?

– Jag har ju mest byggt hus. Det tog inte så lång tid, ungefär två heltidsdagar.
 
Andréas Göransson
| 8 oktober 2017 09:00 |