Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

17 februari 2016 | 12:30

Prata direkt med Homer i nytt "Simpsons"-avsnitt

Efter 27 säsonger ska "Simpsons" göra något de aldrig har gjort förut: de ska låta Homer gå till direktsändning med hjälp av motion-capture.
Den 15 maj ska avsnittet sluta med att Marge, Bart, Lisa och Maggie lämnar över till Homer, som då kommer att  svara på twitter-frågor i direktsändning. Frågorna ska samlas in mellan den 1-4 maj genom att fansen twittrar frågor med hashtagen #HomerLive. Frågorna uppmuntras att handla om dagsaktuella ämnen och förväntar sig mycket Donald Trump. Q&A-stunden kommer också att innehålla olika frågor för öst- och västkusten i USA.

Röstskådespelaren som har gjort Homer sedan 1989 - Dan Castellaneta - kommer att avsluta det i övrigt för-animerade avsnittet med 3 minuter av live-agerande i karaktär med hjälp av motion-capture-teknik. Medan Castellaneta improviserar och agerar Homer, översätts hans röst och rörelser till direktsänd "Simpsons" i precis den typ av animationsstil vi alltid ser honom i - men med skillnaden att vi interagerar. Precis som i en gala-sändning kommer skapar-teamet att kunna tala med Castellaneta direkt i örat för att ge tips på kul svar. Känns det konstigt?

Tekniken är redan provad och ska fungera bra. Att frågorna samlas in såpass många dagar före avsnittet kan tyckas suspekt, men manusförfattaren Al Jean har sagt till The Wrap att avsnittet kommer att innehålla bevis som kommer att bemöta alla tveksamheter till huruvida de tre minuterna är 100% live.

Tyvärr kommer ju det här inte att vara live för oss i Sverige, men visst är det ett kul steg för animerad TV.

Har du någon fråga på rak arm som du kanske skulle twittra till Homer?
| 17 februari 2016 12:30 |