Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 februari 2017 | 13:00

Homer Simpson har ihjäl barnen från "South Park" och "Family Guy" får sin hämnd

Skaparen bakom "Family Guy" får sin hämnd på "South Park" - tio år senare - fast genom "The Simpsons" öppningssekvens. Det är invecklat, men se själv!
När tre tecknade serier blir omåttligt populära uppstår naturligtvis rivalitet. 2006 gjorde "South Park" narr av "Family Guy", vars skämt ofta går ut på att de är helt slumpmässiga och poänglösa. Nu, mer än tio år senare, får "Family Guy" sin hämnd på "South Park", fast genom en öppningssekvens hos "The Simpsons". Se skämtet nedan.


Det är Seth Green, en av rösterna i "Family Guy", som har designat soff-skämtet i det senaste "Simpsons"-avsnittet "Fatzcarraldo". Tavlan med segelbåten har försvunnit i familjens vardagsrum och Bart föreslår att någon annan tecknad serie kanske har stulit den. 

Homer hoppar in i "South Parks" studio och hånar dem genom att ifrågasätta om en tredjeklassare har skapat serien i en skokartong. Han går också igenom serien "The California Raisins" innan han hittar tavlan inuti "Robot Chicken" - en serie skapad av Seth Green

Som vi alla vet har "South Park" gjort en grej av att Kenny alltid måste dö i varje avsnitt, så på vägen tillbaka till sitt Simpsons-vardagsrum har Homer ihjäl alla fyra pojkar. På så vis fick Seth Green, till slut, upprättelse för hånen mot "Family Guy".

Det är inte första gången de tre serierna driver med varandra. I samma dubbel-avsnitt som "South Park" retades med "Family Guy", fick även Bart Simpson kritik för att inte ha förtjänat sitt rykte som seriens tuffing. Cartman upplyste honom om att han en gång fick en annan pojke att äta sina egna föräldrar. "The Simpsons" skapare verkade inte ha något emot skämtet, utan skickade istället blommor till "South Park" dagen efter avsnittet som tack för att de pekat ut sanningen om "Family Guys" slumpmässiga humor.

"Family Guy" hade i sin tur en crossover med "The Simpsons" 2014 där Homer och Peter Griffin hamnade i slagsmål. Förhoppningsvis leder det nya påhoppet i veckans "The Simpsons"-avsnitt till att serie-kriget fortsätter.


Vilken serie tycker du är bäst: "South Park", "Family Guy" eller "The Simpsons"?
| 20 februari 2017 13:00 |