Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 juli 2023 | 08:40

Hollywoodstrejken kan flytta på höstens storfilmer till 2024

Varken "Dune: Part 2" eller "Aquaman and the Lost Kingdom" går säkra, enligt en ny rapport.
Några av höstens och vinterns stora biopremiärer kan ställas in. Variety skriver att "Dune: Part Two" hänger löst med tanke på den stjärnspäckade rollistan. Så länge skådespelarnas strejk pågår kommer ingen av de medverkande kunna ställa upp på intervjuer, och utrymme i pressen är en viktig del av marknadsföringen. Science fiction-filmen är än så länge planerad för premiär 1 november.
 
Warner Bros överväger också att flytta på "Purpurfärgen" och "Aquaman and the Lost Kingdom", båda med premiär i december. Filmerna skulle isåfall komma ut någon gång 2024.
 
Bland andra stora studiofilmer med premiär i höst finns en ny "The Hunger Games", superhjältefilmen "The Marvels" och Ridley Scotts "Napoleon". Inga klara besked finns ännu, men rapporten säger att ingen verkar säker på att strejkerna ska avslutas i höst.
 

Strejk i Hollywood sedan början av maj

 
Manusförfattarnas strejk bröt ut i USA i början av maj. Skådespelarnas fackförbund anslöt sig i mitten av juli. Sommarens filmer som "Barbie", "Oppenheimer" och "Mission: Impossible" hann med nöd och näppe göra sin pressturné innan det var dags för stjärnorna att gå ut i strejk.
 
Det här med flyttade premiärdatum och inställda storfilmer är vi tyvärr alldeles för vana vid sedan corona-pandemin. Ska detta bli ännu en höst och vinter utan några storfilmer? Låt oss hoppas på en snabb lösning på strejkproblemet nu.
| 21 juli 2023 08:40 |