Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

16 februari 2016 | 13:00

”Salt” kan bli europeisk tv-serie

"Salt" kan bli en av de första Hollywood-filmerna att bli europeisk TV-produktion.
Kanske såg du 2010 en spionrulle kallad ”Salt” med Angelina Jolie i titelrollen som en super-spion på rymmen som medan hon försöker rentvå sitt namn stöter på alla möjliga hinder på vägen. Den här filmen blev rätt stor och drog in 293 miljoner dollar världen över, men det var inte nog för att leda till någon uppföljare. 

Regissören Philip Noyce tackade nej till att göra en tvåa och manuset blev liggandes. Även om Sony har försökt att lobba för en till film om Salt, har det inte blivit realitet. Nu har Sony gett upp idén om en film – för att istället göra TV-serie på ämnet. Europeisk TV.

Just nu under Berlins filmfestival försöker Sonys VD för internationella TV-serier pitcha in konceptet och den stora nyheten är att man vill rikta sig mot den europeiska publiken! Diego Suarez säger att man vill göra något helt nytt med konceptet på den europeiska marknaden, enligt ScreenDaily.

Det kan vara lättare att sälja in den som en TV-serie med tanke på dess simpla ramberättelse. Filmen ”Salt” blev tillräckligt stor för att dra intresse till serien, om den blir av, samtidigt som den inte blev så stor att folk gnäller om man förnyar och förändrar konceptet. Att Jolie skulle spela rollen igen i TV är dock högst osannolikt.
| 16 februari 2016 13:00 |