Skribent

Alexander Dunerfors

12 augusti 2014 | 08:30

Hollywood sörjer Robin Williams

Alla från president Obama till Lindsay Lohan berördes av chockbeskedet: "Han var enastående."
Nattens nyhet om skådespelaren Robin Williams död chockar filmvärlden. I Hollywood minns man en stor komiker och en nära vän. Många kollegor och motspelare har uttryckt sin sorg på Twitter.

Steve Martin skriver:
"Jag kunde inte vara mer stum av att förlora Robin Williams, mensch, en stor talang, motspelare, genuin själ."

Cher:
"Åh Robin… Han var en charmig, underbar man. Alltid på högsta växel, hans hjärna arbetade ständigt. Det var sådan han var. Jag vet. Så sorgligt."

Steve Carell:
"Robin Williams gjorde världen lite bättre. RIP."

Henry Winkler:
"Att se honom improvisera var ett privilegium att beskåda… Robin, du är en ängel nu!"

Minnie Driver:
"Mitt hjärta är krossat. Robin var en vacker och vänlig själ. Jag kan inte förstå det. Så ledsen för hans familjs skull."

Kevin Spacey: 
"Robin Williams fick världen att skratta och tänka. Jag kommer att minnas och hedra det. En stor man, konstnär och vän. Jag saknar honom omåttligt."

Lindsay Lohan:
"Mr. Williams besökte mig på första inspelningsdagen av Föräldrafällan. Jag kommer aldrig att glömma hur snäll han var. Vilken enorm förlust."

President Barack Obama har släppt ett officiellt utlåtande som hyllar många av Robin Williams främsta roller och hans insats för världen:

"Robin Williams var en flygare, en doktor, en ande i flaskan, en barnflicka, en president, en professor, en bangarang Peter Pan och allt däremellan. Men han var enastående. Han kom in i våra liv som utomjording - men berörde oss på alla mänskliga plan. Han fick oss att skratta och gråta. Han delade generöst med sig av sin talang till de som behövde den mest - både våra trupper utomlands och de mindre lyckligt lottade på våra egna gator."
| 12 augusti 2014 08:30 |