Serie

Skribent

MovieZine

6 september 2022 | 15:00

Höjdpunkterna på HBO Max i september 2022

Dags för nya säsonger av "The Handmaid's Tale", "The Walking Dead" och "Rick & Morty".
September på HBO Max bjuder på bland annat biofilmen "Elvis", flera intressanta dokumentärer och nya säsonger av "The Handmaid's Tale" och "Rick & Morty". Nu kommer även den sista säsongen av zombieserien "The Walking Dead". 

Elvis - 2 september
Elvis är Baz Luhrmanns drama om Elvis Presleys liv och musik, med Austin Butler i titelrollen och Tom Hanks i rollen som överste Tom Parker. Historien berättas genom prismat av Elvis komplicerade förhållande till sin gåtfulla chef överste Parker och fördjupar sig i den komplexa dynamiken mellan de två under drygt 20 år - från Presleys väg till berömmelse till hans oöverträffade stjärnstatus.
 
 
The Walking Dead (säsong 11) – ute nu
I den sista säsongen möter gruppen Commonwealth, ett stort nätverk med avancerad utrustning och över femtiotusen överlevande i olika bosättningar. Men den mystiska fraktionen Reapers är fortfarande en kraft att räkna med. De fientliga överlevande som attackerade och tog Meridian, Maggies (Lauren Cohan) tidigare hem och hennes nya folk Wardens. Avsnitt 1-8 släpptes 2 september och avsnitt 9-16 kommer 9 september.
 
Rick & Morty (säsong 6) - 5 september
Den lika galna som populära serien Rick och Morty är tillbaka med en sjätte säsong i 10 avsnitt.
 
Costa Concordia: The Chronicle of a Disaster (dokumentär) - 8 september
Dokumentären är en rekonstruktion av lyxkryssaren Costa Concordias haveri som inträffade natten till den 13 januari 2012 utanför ön Giglio. En tragisk natt som förändrade livet för de som var ombord.
 
 
The Good Fight (säsong 6) - 9 september
Diane tror att hon håller på att bli galen och kämpar med en obehaglig känsla av déjà vu - med allt från Roe vs. Wade och rösträtt till återkomsten av kalla krigets aggressioner. Samtidigt frågar sig Reddick & Associates advokater om våldet de ser överallt omkring sig tyder på ett förestående inbördeskrig.
 
The Handmaid's Tale (säsong 5)  – 15 september
I den nya säsongen får June (Elisabeth Moss) ta konsekvenserna av att ha dödat befälhavare Waterford och samtidigt kämpa för att hitta sin nya identitet och sitt syfte. Änkan Serena försöker höja sin status och profil i Toronto medans Gileads inflytande smyger sig in i Kanada. Kommendör Lawrence försöker tillsammans med Nick och moster Lydia reformera Gilead och ta makten.  
 
Escape From Kabul (dokumentär) - 22 september
"Escape From Kabul" utspelar sig under 18 våldsamma dagar i augusti 2021 och följer USA:s tillbakadragande av sina trupper från Afghanistan efter att talibanerna erövrat staden och den efterföljande evakueringen av tiotusentals afghanska medborgare från Kabuls flygplats.
 
 
Hostages (dokumentär) - 29 september
"Hostages" handlar om gisslankrisen i Iran 1979 och dess konsekvenser. Dokumentärserien i fyra avsnitt avslöjar aldrig tidigare visat arkivmaterial och nya intervjuer med både den amerikanska gisslan och de iranska gisslantagarna.
 
Angels of Sinjar (dokumentär) – 30 september
Sinjar, norra Irak, 2014: Hanifa, en ung jezidisk kvinna, överlever mirakulöst ISIS-attacken mot den jeziditiska religiösa och etniska minoriteten i Sinjar-regionen i norra Irak. Hanifa undkommer bortförandet av ISIS men hennes fem yngre systrar är alla kidnappade och förslavade. Oscars- och Emmynominerade filmskaparen Hanna Polak filmar från en av jordens farligaste platser.
 

Fler filmer på väg i september
Next Door - ute nu
90 minutes - ute nu
Leva. Älska. - ute nu
Tusen gånger god natt - ute nu
Doctor Sleep - 9 september
The Kitchen - 10 september
Robert the Bruce - 11 september
Konsten att gråta i kör - september
Revenge (2015) - september
Flykten från Bastöy - september
| 6 september 2022 15:00 |